Waar ben je naar op zoek?

Of bekijk de veelgestelde vragen hieronder

Waar gaat je vraag over?

Mijn kredietoverzicht

Op je kredietoverzicht zie je verschillende meldingen, maar wat betekenen ze precies? Klik hier voor uitleg over de meldingen.

 

Je kunt je gegevens afdrukken door in het menu van je browser te kiezen voor 'Afdrukken' of meteen te kiezen voor 'Control+P'. 

Overzicht van je kredietgegevens op papier
Met een gewaarmerkt kredietoverzicht heb je een papieren overzicht van al je gegevens bij elkaar. Dit overzicht kun je bestellen nadat je bent ingelogd. Log hier in. De kosten hiervoor zijn € 15,95. Zodra je het overzicht hebt besteld, heb je het binnen een paar dagen in huis.

Met de gegevens die je ons gaf, gingen wij zoeken naar je lopende en beëindigde kredieten. Zijn je gegevens onbekend? Dan betekent dit dat we in ons systeem geen gegevens van je vonden. Je gegevens zijn dus ‘onbekend’. Dat betekent dat je waarschijnlijk geen kredieten of betalingsachterstanden hebt.

Wil je je registratie laten aanpassen omdat er iets niet klopt of omdat je het er niet mee eens bent? Neem dan contact op met je kredietaanbieder. Zij kunnen nagaan of je registratie terecht en juist is en eventueel de registratie aanpassen of verwijderen.

Nadat je een krediet hebt afgelost en de kredietaanbieder doorgeeft dat je krediet is beëindigd, blijven je gegevens nog 5 jaar staan. Is er tijdens de looptijd van het krediet iets gebeurd? Je liep bijvoorbeeld een tijdje achter met je betaling. Dan blijft dat ook 5 jaar zichtbaar. Ook als je achterstallige betalingen alsnog hebt betaald. We bewaren je gegevens 5 jaar omdat de ervaring leert dat mensen met betaalproblemen vaak opnieuw in de problemen komen. Dit willen we graag voorkomen.

Vijf jaar nadat je kredietaanbieder laat weten dat jullie de kredietovereenkomst beëindigen, verwijderen we je registratie. We bewaren je gegevens 5 jaar omdat de ervaring leert dat mensen met betaalproblemen vaak opnieuw in de problemen komen. Dit willen we graag voorkomen.

Een Engelstalig kredietoverzicht kunnen we je helaas niet geven. We geven het persoonlijke kredietoverzicht alleen af in het Nederlands. We hebben wel een Engelstalige begrippenlijst waarmee het overzicht duidelijker wordt.

 

Wij ontvangen van alle kredietaanbieders informatie over de kredieten die je hebt. Dat zijn gegevens over je krediet en over je betaalgedrag en eventuele betalingsachterstanden. Hierbij krijgen we ook persoonsgegevens, zoals je naam, geboortedatum en adresgegevens die in je kredietovereenkomst staan.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.