hero

Persberichten

Dit zijn de persberichten die we tot nu toe hebben gepubliceerd. Wilt u ze vanaf nu automatisch in uw mailbox ontvangen? Meld u daar dan voor aan.

Aanmelden voor nieuwsbrief Inzichtelijk

28-5-2024

Statement: Publicatie Wetgevingstoets Autoriteit Persoonsgegevens voorstel Wet stelsel kredietregistratie

Stichting BKR (BKR) heeft kennisgenomen van de uitkomsten van de wetgevingstoets door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) van het concept-Wetsvoorstel kredietregistratie en zal deze bestuderen. De AP is door minister van Financiën op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geraadpleegd over het concept-wetsvoorstel.

27-2-2024

Daling aantal kredieten en betalingsachterstanden zet in 2023 door

In 2023 zagen we de dalende lijn in het aantal Nederlanders met een krediet en het aantal kredietovereenkomsten zich voortzetten. Eind 2023 hadden 7,6 mensen een lopend krediet, in 2022 was dit nog 7,8 miljoen. Dat blijkt uit de BKR Monitor 2023 van Stichting BKR, die vandaag is verschenen.

14-12-2023

Verkorten schuldhulpregistratie leidt tot toename problematische schuldsituaties en duurdere kredieten

Onderzoek heeft het belang van het bewaren van schuldhulpregistratie aangetoond. Het verkorten van de huidige registratietermijn van vijf jaar – waartoe steeds meer gemeenten overgaan – leidt tot een grotere kans op terugval in problematische schulden en een verminderde beschikbaarheid van kredieten.

8-8-2023

Statement n.a.v. faillissement Direct Pay Services en BKR-registraties

In de media is uitgebreid aandacht besteed aan het bankroet van schuldhandelaar Direct Pay Services (DPS) en de gevolgen voor betrokken personen met een openstaande en geregistreerde schuld. Verschillende registraties en coderingen in het BKR-register zijn niet meer actueel door achterstallig beheer door DPS. Hierdoor lopen consumenten onterecht de kans om gehinderd te worden bij de aanvraag van nieuwe financieringen.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze publicaties en krijg regelmatig de meest interessante financiƫle vraagstukken in je mailbox. Samengesteld en gepubliceerd door experts vanuit verschillende domeinen. U kunt u altijd weer afmelden.

Aanmelden voor onze publicaties