Welkom bij BKR

Wij ontvangen, ordenen en ontsluiten privacygevoelige data in onze registers en we verbinden partijen die een rol spelen bij kredietverlening aan consumenten in Nederland. We vertellen u graag hoe we dat doen én wat we voor u als gemeente, kredietaanbieder, Wwft-plichtige of vaste lasten partner kunnen betekenen. Benieuwd?

Ontdek onze organisatie

Uw persoonlijk kredietoverzicht bekijken?

Log dan in op mijnkredietregistratie.nl, onze website voor consumenten. Bent u ondernemer en heeft u een krediet waarvoor u persoonlijk aansprakelijk bent? Ook dan kunt u inloggen op mijnkredietregistatie.nl. Lees hier ook welke kredieten we wel én niet registreren.

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting BKR. Al sinds 1965 werken we aan een financieel gezond Nederland. We zetten ons dagelijks in om data over kredieten, betalingsachterstanden en schuldhulp in onze drie registers te verzamelen en om van daaruit betrouwbare signalen te genereren voor wie met ons aan ditzelfde doel werkt. Zo beperken we risico’s voor kredietverstrekkers en individuen, en helpen we gemeenten om schulden en betalingsachterstanden op tijd te signaleren. Daarnaast ondersteunen we financiële organisaties bij het voorkomen van identiteits- en kredietfraude.

Laatste nieuws

ING Spaaronderzoek: veel mensen hebben onvoldoende spaarbuffer

Afgelopen december publiceerde de ING de resultaten van het ING Spaaronderzoek. Daaruit blijkt dat sparen Nederlanders in het bloed zit, maar ook dat lang niet iedereen over een voldoende spaarbuffer beschikt. We bespreken de resultaten met Japke Kaastra, Head of Financial Health bij ING.

Lees meer

Samen gaan we voor financieel welzijn

Is het verantwoord om een krediet aan iemand te verstrekken? Hoe voorkomt en ondersteunt u mensen met schulden? Ontdek nu hoe we uw organisatie antwoord kunnen geven op deze vragen.

Van overzicht naar inzicht

Wij verzamelen en beheren gegevens over kredieten, betalingsachterstanden en schuldhulp van personen van 18 jaar of ouder. Dat doen we in deze drie registers:

Zo voorkomt u (identiteits)fraude

Fraude en financiële criminaliteit komen helaas steeds vaker voor. Op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), dient uw organisatie daarom te weten wie uw klanten zijn. Deze producten helpen daarbij.

Hoe staat Nederland ervoor?

Consumptieve kredieten

7595775

Personen

Betalingsachterstanden

413378

Personen

Schuldregelingen

36077

Personen

* Alle cijfers gaan over personen van 18 jaar en ouder
* Periode: per 31 december 2023
Bron: Kredietregister

Bekijk onze jaarcijfers in de BKR Monitor

Uitgelicht: ‘Naast basisschuldhulpverlening ook minimumeisen stellen aan vroegsignalering’

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen is tevreden over het verbeterplan van demissionair minister Carola Schouten van SZW. Het plan bevat zeven concrete elementen die de basisschuldhulpverlening door gemeenten minimaal moet bevatten. Onderzoek van het ministerie van SZW onder dertig gemeenten wees uit dat gemiddeld 3% van de Nederlanders met problematische schulden in een schuldregeling terecht komt. Blijven investeren in vroegsignalering is daarom belangrijk volgens Van Zutphen.

Lees ons Magazine Inzichtelijk