"Artikel"

Elk jaar geeft de Schulden Monitor het financieel welzijn in Nederland weer. Met de cijfers uit het Centraal Krediet Informatiesysteem krijg je inzicht in het aantal personen met een consumptief krediet, met een betalingsachterstand en met een schuldregeling.

Zo laten we zien hoe het ging in het afgelopen coronajaar. In welke leeftijdsgroep de meeste kredieten of betalingsachterstanden voorkomen. En welke gemeente relatief de meeste en minste personen met een betalingsachterstand of schuldregeling heeft.

Daarnaast besteden we aandacht aan de mogelijkheden om herhaling van betalingsproblemen zoveel mogelijk terug te dringen. En hoe signalen over betalingsproblemen kunnen helpen om mogelijke problemen sneller te signaleren en daarmee erger te voorkomen.

Nieuwsgierig geworden? Lees de Schulden Monitor

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.