"Artikel"

In de nieuwsbrief van december 2019 hebben we je geïnformeerd over de nieuwe ontwikkelingen van het KYC platform en het prijsbeleid. Het prijsbeleid van KYC blijft onveranderd. Dit betekent dat we de abonnementskosten per juli in rekening brengen.

De ontwikkelingen op het KYC platform gaan onverminderd door. Op korte termijn breiden we onze communicatiekanalen voor de KYC Toets uit. Deze toets is nu beschikbaar via de webservice (real time toets) of zakelijk portaal (batch toets). Daar komt de mogelijkheid voor een real time toets via het zakelijk portaal bij, naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar. Via dit kanaal is het mogelijk om een BKR PEP Toets, BKR Sanctie Toets of BKR Insolventie Toets uit te voeren.

Bij een KYC Toets krijg je meteen inzicht of iemand een belangrijke (politieke) heeft (gehad), iemands tegoeden niet zijn bevroren en te maken heeft (gehad) met een surseance van betaling of een faillissement of in de schuldsanering zit. Je kunt de toetsresultaten afdrukken of opslaan voor dossiervorming. Bij een match is detailinformatie direct opvraagbaar als PDF. Met detailinformatie verbeter en vereenvoudig je het klantonderzoek. Als je van de KYC producten gebruik kunt maken via de webservice, kun je dat ook via het zakelijk portaal.

Wil je gebruikmaken van de KYC Toets via het zakelijk portaal en heb je nog geen gebruikersaccount? Neem dan contact op met onze Customer Service Zakelijk: 088 - 150 2600. Of stuur een mail naar kcczakelijk@bkr.nl.

De producten BKR PEP Toets,  BKR Sanctie Toets en BKR Insolventie Toets ondersteunen je bij het vervullen van de poortwachtersrol in het kader van de Wwft. Neem je de producten nog niet af maar heb je wel interesse? Laat het ons dan weten.

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken, aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.