"Artikel"

Een tijd geleden zijn we begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe webservice voor EVA/SFH. Reden daarvoor is de uitfasering van het BKR-net zodat we de komende jaren de nieuwste technologieën kunnen gebruiken.

BKR-net beschikbaar tot 1 oktober
Inmiddels kun je de webservice gebruiken en er naar overstappen. In overleg met de Begeleidingscommissie EVA/SFH hebben we voor de migratie een overgangstermijn bepaald. Op 1 oktober 2020 zetten we BKR-net voor EVA/SFH uit. Na deze datum kun je dus niet meer via BKR-net geautomatiseerd toetsen in EVA/SFH.

Status migratie
We zien dat de afgelopen maanden al een aantal organisaties is overgestapt. Andere organisaties zijn gestart met voorbereidingen zoals de aanvraag van een technisch beheerderrol en certificaten.

Gebruik klantleveranciers
Verschillende organisatie maken gebruik van klantleveranciers zoals Centric en DaVinci en serviceproviders zoals Stater en Quion. Deze organisaties zijn ook hard aan het werk voor de migratie of zijn al klaar.

Ga aan de slag
De organisaties die nog niet zijn gestart, raden wij aan dit zo snel mogelijk te doen. Overstappen is vrij makkelijk maar er zijn wel meerdere handelingen nodig. Op het Zakelijke Portaal vind je er meer info over.

Vragen?
Heb je vragen over de overstap? Stuur dan een mail naar kcczakelijk@bkr.nl of bel ons: 088 – 150 2600. Of neem contact op met je leverancier.

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken, aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.