Pers

Hier vindt u onze laatste persberichten, jaarverslagen, publicaties en onze beeldbank. Wil je de persberichten automatisch in je mailbox ontvangen? Dat kan!

Aanmelden voor persberichten

Laatste berichten

Statement: Publicatie Wetgevingstoets Autoriteit Persoonsgegevens voorstel Wet stelsel kredietregistratie

Stichting BKR (BKR) heeft kennisgenomen van de uitkomsten van de wetgevingstoets door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) van het concept-Wetsvoorstel kredietregistratie en zal deze bestuderen. De AP is door minister van Financiën op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geraadpleegd over het concept-wetsvoorstel.

Daling aantal kredieten en betalingsachterstanden zet in 2023 door

In 2023 zagen we de dalende lijn in het aantal Nederlanders met een krediet en het aantal kredietovereenkomsten zich voortzetten. Eind 2023 hadden 7,6 mensen een lopend krediet, in 2022 was dit nog 7,8 miljoen. Dat blijkt uit de BKR Monitor 2023 van Stichting BKR, die vandaag is verschenen.

Verkorten schuldhulpregistratie leidt tot toename problematische schuldsituaties en duurdere kredieten

Onderzoek heeft het belang van het bewaren van schuldhulpregistratie aangetoond. Het verkorten van de huidige registratietermijn van vijf jaar – waartoe steeds meer gemeenten overgaan – leidt tot een grotere kans op terugval in problematische schulden en een verminderde beschikbaarheid van kredieten.

Bekijk alle berichten

Persvoorlichter

Ellen van Lemmen
Woordvoering

e.vanlemmen@bkr.nl
0651003907

Wilt u iemand van BKR interviewen, uitnodigen in uw televisieprogramma of een statement opvragen? Neem dan contact op met onze persvoorlichter Ellen van Lemmen.

Goed om te weten: dit telefoonnummer is niet bedoeld voor algemene vragen. Is uw vraag niet persgerelateerd? Dan helpen we u graag verder op onze contactpagina.