2

Het vroeg signaleren van schulden

Het is in ieders belang dat we schulden en betalingsachterstanden vroegtijdig signaleren. Als mensen al om hulp vragen, wachten ze daar vaak te lang mee. Schulden zijn dan al hoog opgelopen en verschillende schuldeisers staan in de rij. Hoe vroeger we schulden signaleren, des te meer mogelijkheden er zijn om hulp te bieden. Het voorkomt bovendien (nieuwe) betalingsachterstanden die zich mogelijk ontwikkelen tot problematische schuldsituaties. Vroegtijdig signaleren voorkomt financiële en sociale problemen en bespaart de samenleving veel geld.

Stichting BKR levert een belangrijke bijdrage met het initiatief ‘Vindplaats van Schulden’. Deze tool brengt consumenten met snel oplopende betalingsachterstanden in kaart, waardoor betrokken partijen zoals gemeentes deze mensen proactief kunnen opsporen en helpen. Hoe we dat doen? Dat ziet u in deze video.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact met ons opnemen via 088-1502600 of vroegsignalering@bkr.nl.

‘Vindplaats van Schulden’ is gestart vanuit de gedachte om de krachten te bundelen. Door partijen zoals woningcorporaties, energiemaatschappijen, gemeenten en zorgverzekeraars bij elkaar te brengen kunnen mensen met problematische schulden sneller geholpen worden. Hulpverleners kunnen met deze informatie proactief hulp bieden aan gezinnen.
Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.