1

Op een verantwoorde manier krediet verlenen

U wilt vanzelfsprekend alleen kredieten verstrekken die passen bij de portemonnee van de desbetreffende consument. Daarom is het van groot belang de financiële status van die consument te kennen. Welke leningen heeft hij of zij al afgesloten? En hoe zit het met het betaalgedrag? Stichting BKR geeft u inzage in deze en vele andere kredietgegevens. Bijna 11 miljoen consumenten staan in ons Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) geregistreerd. In totaal zijn er zo’n 20 miljoen kredieten in het CKI bekend, waarvan we onder andere het soort krediet, de hoogte van het kredietbedrag, de persoonsgegevens, de looptijd, de aflossingsdatum en eventuele achterstanden of andere bijzonderheden registreren.

Met deze gegevens willen we u helpen de juiste keuzes te maken bij het verstrekken van nieuwe leningen. Om het beoordelingsproces te vergemakkelijken, bieden we diverse toetsingtools aan. Hiermee anticipeert u snel en doeltreffend op ontwikkelingen in uw kredietportefeuille.

Wilt u meer weten? Neem contact op met ons Klantcontactcentrum via het nummer 088-1502600 en zij vertellen u er alles over.