Artikel

De BKR Monitor Update - 1ste kwartaal is uit! In vervolg op de jaarlijkse BKR Monitor (voorheen Schulden Monitor) informeren we je eens per kwartaal over de lopende consumptieve kredieten en betalingsachterstanden in Nederland.

In de BKR Monitor, die eens per jaar verschijnt, lees je onze jaarcijfers van de afgelopen 5 jaar. In de BKR Monitor Update, die eens per kwartaal verschijnt, worden de kerncijfers gerapporteerd over de laatste acht kwartalen.

Rechts op de pagina kun je de BKR Monitor Update - 1ste kwartaal downloaden.

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken, aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.