Artikel

In de Hypotheekbarometer, een statistisch rapport van Stichting BKR over betalingsachterstanden op eigenwoninghypotheken, informeren we je over betalingsachterstanden op hypotheken en het aantal personen met een restschuld na verkoop van de eigen woning.

De Hypotheekbarometer laat een bestendiging zien van de dalende lijn in het aantal betalingsachterstanden op hypotheken. Ook het aantal personen met een restschuld na verkoop van de eigen woning daalt nog steeds. Met name in de leeftijdscategorieën van 25 tot 50 jaar is een sterke afname van het aantal personen met restschulden te zien.

Klik hier om de BKR Hypotheekbarometer te downloaden.

 

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken, aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.