"Artikel"

Afgelopen maand leverden we het nieuwe KYC-koppelvlak op. Dit nieuwe koppelvlak gaat het Indata-koppelvlak op termijn gaan vervangen.

Wat biedt het nieuwe koppelvlak? 

Met input van onze klanten zijn we op functioneel vlak aan de slag gegaan met een aantal verbeteringen:

  • Je kunt matchen op onvolledige geboortedata zoals de combinatie geboortemaand en geboortejaar óf alleen het geboortejaar van een persoon.
  • Voor de BKR-sanctietoets is het onderscheid tussen een persoon en een entiteit verbeterd. Hierdoor is het bij het toetsen op bijvoorbeeld een rechtspersoon, vliegtuig of boot, niet meer noodzakelijk om een geboortedatum op te voeren. 
  • De indicatoren op basis van een verkeerslicht zijn weg. Je ziet nu hoeveel matches er zijn gevonden. 

Op technisch vlak hebben we ook wijzigingen doorgevoerd:

  • We gebruiken een REST API en sturen vraag- en antwoordberichten in JSON.
  • We gebruiken Microsoft Azurevoor de authenticatie.
  • In het vraagbericht geef je aan welke registers (PEP, sanctie of insolventie) je wilt raadplegen. Hierdoor kan deze ene webservicebinnen meerdere organisatorische processen toegepast worden.

Zo stap je over

Om over te stappen moet er een technische wijziging worden doorgevoerd. Wanneer je organisatie direct aansluit op de webservice, dan kunnen zij met de technische gebruikershandleiding een nieuwe koppeling bouwen en deze aansluiten op de eigen systemen. Maakt je organisatie gebruik van een klantleverancier? Dan maakt de klantleverancier de koppeling mogelijk. De technische gebruikershandleiding vind je op het Zakelijk Portaal

Nieuw koppelvlak, nieuwe voorwaarden

Bij het nieuwe koppelvlak horen ook nieuwe algemene voorwaarden en gebruikersvoorwaarden. Ook deze documenten vind je op het Zakelijk Portaal. Sluit je aan op het nieuwe koppelvlak? Dan ga je automatisch akkoord met zowel de algemene voorwaarden als de gebruikersvoorwaarden. Hiervoor hoef je geen documenten meer te ondertekenen. 

Nieuwe voorwaarden Indata koppelvlak 

Voor het Indata-koppelvlak van KYC hebben we de algemene voorwaarden en de gebruikersvoorwaarden ook herzien. Met deze herziening is een aantal zaken aangescherpt. De nieuwe voorwaarden zijn per 1 juli 2021 ingegaan. Je vindt ze op ons Zakelijk Portaal 

Wat gebeurt er met het oude koppelvlak? 

We begrijpen dat niet elke organisatie even snel kan overstappen. Daarom blijft het Indata-koppelvlak voorlopig bestaan zodat iedereen de gelegenheid krijgt om over te stappen. Na 30 juni 2022 zetten we het Indata-koppelvlak uit. Zorg er dus voor dat je organisatie voor die tijd is overgestapt.  

Vragen? 

Heb je vragen over het nieuwe koppelvlak? Of heeft je organisatie nog geen toegang tot het Zakelijk Portaal? Bel ons dan: 088 - 150 2600 of mail naar kcczakelijk@bkr.nl. We helpen je graag.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.