"Artikel"

Je las het misschien al in onze vorige nieuwsbrief: vanaf 11 juni ondersteunen we het Transport Layer Security protocol (TLS) 1.2 voor al onze webapplicaties. Dat doen we zodat we veilig gegevens met je organisatie kunnen uitwisselen via het internet via https-verbindingen. Vanaf 3 augustus ondersteunen we de oude TLS versies (1.0 en 1.1) niet meer.

Zit jouw organisatie op TLS 1.2?

Veel webbrowsers en besturingssystemen van organisaties gebruiken al TLS 1.2 of schakelen automatisch over op TLS 1.2. Je merkt er dan niets van dat wij ook TLS 1.2 gebruiken. Gebruikt jouw organisatie nog geen TLS 1.2? Dan komt vanaf 3 augustus de verbinding met ons niet meer tot stand en krijg je een foutmelding te zien. In dat geval is het noodzakelijk om ook over te stappen op TLS 1.2. We raden je aan om bij de security officer van je organisatie te checken of jouw organisatie ook TLS 1.2 gebruikt. Die persoon kan ook maatregelen nemen als dat nodig is.

Goed om te weten

Maakt jouw organisatie gebruik van een http-verbinding? Dan verandert er niets.

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken, aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.