"Artikel"

De BKR Sanctie Toets is uitgebreid met de geconsolideerde nationale sanctielijst van Groot Brittannië. Hiermee geef je nog beter invulling aan je zorgplicht en aan de wetten en regels op het gebied van ‘Know Your Customer’.

Wat verandert er?
De nationale sanctielijst  van Groot Brittannië, Consolidated List of Financial Sanctions Targets, is toegevoegd aan de BKR Sanctie Toets. Deze lijst is in aanvulling op onze sanctielijsten:

  • Sanctielijst van de Europese Unie (CFSP)
  • Sanctielijst van het Amerikaanse Ministerie van Financiën (OFAC)
  • Nationale Sanctielijst terrorisme  (DNB)
  • VN Sanctielijst
  • De nationale Belgische Sanctielijst


Wat betekent deze uitbreiding voor je?
Om gebruik te maken van deze uitbreiding hoef je niets te doen. De BKR Sanctie Toets raadpleegt standaard al onze lijsten. Bij een match met een persoon op de nationale sanctielijst van Groot Brittannië, bevat het antwoord de Nationale Sanctielijst van Groot Brittannië als referentie. Bij een match is detailinformatie direct opvraagbaar als pdf. Met de detailinformatie verbeter en vereenvoudig je het klantonderzoek.

Vragen of hulp nodig?
Heb je behoefte aan andere uitbreidingen van de sanctielijst? Laat het ons weten en mail naar kcczakelijk@bkr.nl. Of bel: 088 - 150 2600.

 

 

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken, aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.