"Artikel"

De ontwikkelingen op het KYC platform gaan onverminderd door. Vanaf nu kun je realtime via het Zakelijk Portaal de KYC PEP Toets, de BKR Sanctie Toets en de BKR Insolventie Toets het KYC raadplegen.

Toegang Zakelijk Portaal
Kun jij van de KYC-producten gebruikmaken via de webservice? Dan kun je dat ook via het Zakelijk Portaal. Wil je gebruikmaken van de KYC Toets via het Zakelijk Portaal maar heb je nog geen gebruikersaccount? Neem dan contact met ons op: 088 - 150 2600. Of stuur een mail naar kcczakelijk@bkr.nl.

Over KYC
De KYC-producten ondersteunen je bij het vervullen van de poortwachtersrol in het kader van de Wwft. Bij een KYC Toets krijg je meteen inzicht in of:

  • iemand een belangrijke (politieke) heeft (gehad)
  • iemands tegoeden niet zijn bevroren
  • te maken heeft (gehad) met een surseance van betaling of een faillissement of in de schuldsanering zit.

Je kunt de resultaten afdrukken of opslaan voor je dossier. Bij een match is detailinformatie meteen opvraagbaar als pdf. Daarmee verbeter en vereenvoudig je het klantonderzoek. Interesse? Bel ons: 088 - 150 2600. Of stuur een mail naar kcczakelijk@bkr.nl.

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken, aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.