"Artikel"

De Schulden Monitor is een statistisch rapport dat inzicht geeft in het financieel welzijn van Nederland. De Schulden Monitor laat de stand van zaken zien en de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de afgelopen 5 jaar en de mogelijke pijnpunten in de toekomst.

In de Schulden Monitor vind je bijvoorbeeld het aantal kredieten en betalingsachterstanden dat bij ons staat geregistreerd, hoeveel mensen met betalingsproblemen er zijn en hoe oud ze zijn als ze een betalingsprobleem krijgen. We publiceren de monitor dit jaar voor het eerst.

Naar de Schulden Monitor 

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken, aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.