BKR voor vaste lasten partners

Als vaste lasten partner heeft u een belangrijke rol bij het voorkomen van problematische schulden bij uw klanten. Heeft uw klant een betalingsachterstand, dan dient u eerst zelf de openstaande vordering te innen (sociaal verantwoord incasso). Pas als u zich heeft ingespannen om de vordering voldaan te krijgen, bent u verplicht dit signaal in een vroeg stadium aan uw gemeente door te geven.

PPT1 Fullscreen Overleg Geel Stoeltje

Vroegsignaleringsregister

Als vaste lasten partner signaleert u het meteen als uw klanten hun rekeningen niet of te laat betalen. Om hoge schulden te voorkomen bent u volgens de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) verplicht om deze betalingsachterstanden te melden.

In het vroegsignaleringsregister ontvangen we via ons platform Vindplaats van Schulden (VPS) signalen over mensen met betalingsachterstanden bij zorgverzekeraars, nutsbedrijven en verhuurders van woningen.

Krijgt uw klant schuldhulp van de gemeente? Dan wordt u hierover geïnformeerd. Zo weet u op uw beurt weer dat de gemeente ermee bezig is. U hoeft dan het eerder ingang gezette incassotraject niet door te zetten. 

PPT1 Fullscreen Groep Overleg In Kring

Zo sluit u als schuldeiser aan

Om u als vaste lasten partner aan te sluiten op VPS, sluiten we een gebruikersovereenkomst BKR Zakelijk klantportaal met elkaar af.

Adobestock 253411353

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Heeft u nog vragen?

Openingstijden

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur.

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze registers of diensten? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag. Bel ons op 088 - 150 2600 of stuur een bericht via het contactformulier. We reageren zo snel mogelijk.

Contact