BKR voor 
kredietaanbieders

Met onze registers en diensten, geven we kredietaanbieders een goed beeld van de kredieten en het betaalgedrag van consumenten. Zo kan uw organisatie beter bepalen of het verantwoord is om een krediet te verstrekken.

Kredietregister

In het kredietregister ontvangen, ordenen en beheren we kredietgegevens van consumenten. We registreren algemene informatie over door hen afgesloten kredieten en of zich bijzonderheden, zoals betalingsachterstanden, hebben voorgedaan. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om persoonlijke leningen, private leaseauto’s en mobiele telefoons op afbetaling. Deze gegevens worden geregistreerd door alle kredietaanbieders die onder de Wet financieel toezicht (Wft) vallen en deelnemen aan het kredietregistratiestelsel. Daarnaast zijn er partijen die zich vrijwillig hebben aangesloten. 

Wil iemand een krediet afsluiten bij uw organisatie? Dan geeft de informatie uit het kredietregister een beeld van iemands financiële verplichtingen en zijn of haar betaalgedrag. Dat maakt het makkelijker om te bepalen of u een krediet wilt verstrekken. Zo worden de risico’s voor uw organisatie verkleind en kunnen we onverantwoorde kredieten bij consumenten voorkomen. 

Schuldhulpregister

In het schuldhulpregister verzamelen we de gegevens van inwoners die minnelijke schuldhulpverlening van hun gemeente krijgen. Zij krijgen ondersteuning bij hun financiële problemen en het terugbetalen van hun schulden.

Indien uw organisatie zich aansluit op het kredietregister, bestaat de mogelijkheid om toegang te krijgen tot het schuldhulpregister. Dit helpt u om een nog beter beeld te krijgen van de financiële situatie van uw potentiële klanten.Krijg meer inzicht in uw kredietportefeuille

Wil uw organisatie de kredietportefeuille beter onderhouden, beoordelen en screenen? Dan zijn deze diensten een goede aanvulling voor uw organisatie. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Bkr28sept2022 19Djvd

BKR Monitoring

Met BKR Monitoring krijgt u direct een signaal als de registratie van uw klant verandert. Bijvoorbeeld als iemand een krediet aflost of achterloopt met betalen. Dan kunt u op tijd contact opnemen en in actie komen om verdere problemen te voorkomen.

Bkr22sept2022 03Djvd

BKR Score

BKR Score vertelt u hoe groot de kans is dat uw klant binnen 12/18 maanden een betalingsprobleem krijgt. Deze kans drukken we uit in een score, gebaseerd op het leen- en betaalgedrag van miljoenen consumenten. Zo kunt u beter het risico voor uw organisatie inschatten.

PPT1 Fullscreen Groep Overleg In Kring

Voorwaarden voor aansluiting

Om aan te sluiten op het Kredietregister, dient uw organisatie aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • u bent kredietaanbieder voor eigen rekening en risico;
  • u heeft een vergunning van ofwel de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ofwel De Nederlandsche Bank (DNB).

Verstrekt uw organisatie alleen zakelijke kredieten? Dan heeft u geen Wft- of bancaire vergunning nodig. 

Voorkom fraude en financiële criminaliteit

Fraude en financiële criminaliteit komen helaas steeds vaker voor. Om dit te voorkomen moet u op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), onderzoeken wie uw klanten zijn. Deze diensten helpen daarbij:

Verificatie Identificatie Systeem

Met het Verificatie Identificatie Systeem (VIS) controleert u of een identiteitsdocument als gestolen, of vermist is opgegeven of om een andere reden ongeldig is verklaard.

Know Your Customer

Met Know Your Customer (KYC) komt u meer te weten over uw potentiële én bestaande klanten. Via dit systeem checkt u of iemand een prominent politiek persoon is, in een faillissement zit en nog veel meer. Zo verstrekt u geen krediet aan iemand waar beter geen zaken mee gedaan kunnen worden.

Know Your Customer
Adobestock 253411353

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Heeft u nog vragen?

Openingstijden

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur.

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze registers of diensten? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag. Bel ons op 088 - 150 2600 of stuur een bericht via het contactformulier. We reageren zo snel mogelijk.

Contact