BKR voor
gemeenten

Wij helpen uw gemeente graag om betalingsproblemen bij inwoners op tijd te signaleren. Zodat schulden kunnen worden voorkomen en inwoners ondersteund kunnen worden. Ontdek nu welke registers u hierbij kunnen helpen.

Vroegsignaleringsregister

In het vroegsignaleringsregister verzamelen we via ons platform Vindplaats van Schulden (VPS) signalen over mensen met betalingsachterstanden bij vaste lasten partners, zoals zorgverzekeraars, verhuurders van woningen en nutsbedrijven.

Dankzij VPS bent u er als gemeente op tijd bij als inwoners een betalingsachterstand krijgen. Zo kunt u al in een vroeg stadium hulp bieden en voorkomen dat problemen onnodig groter worden.

Kredietregister

In het kredietregister ontvangen, ordenen en beheren we kredietgegevens van consumenten. We registreren algemene informatie over door hen afgesloten kredieten en of zich bijzonderheden, zoals betalingsachterstanden, hebben voorgedaan. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om persoonlijke leningen, private leaseauto’s en mobiele telefoons op afbetaling. Deze gegevens worden geregistreerd door alle kredietaanbieders die onder de Wet financieel toezicht (Wft) vallen en deelnemen aan het kredietregistratiestelsel. Daarnaast zijn er partijen die zich vrijwillig hebben aangesloten. 

Het kredietregister draagt eraan bij dat u als gemeente een beter beeld krijgt van de financiële situatie van uw inwoners. Deze informatie is ook van belang voor het inrichten van een zo efficiënt en passend mogelijk schuldhulptraject.

Heeft u als gemeente een kredietbank in huis, en verstrekt u kredieten? Dan dient u deze kredieten te registreren in het kredietregister.

Gettyimages 975814434

Schuldhulpregister

In het schuldhulpregister verzamelen we de gegevens van inwoners van Nederland met schulden die minnelijke schuldhulpverlening van hun gemeente krijgen. Zij krijgen ondersteuning bij hun financiële problemen en het terugbetalen van hun schuld.

Als uw gemeente zich aansluit op het schuldhulpregister, bestaat de mogelijkheid om ook toegang te krijgen tot de gegevens in het kredietregister. Dit helpt u om een nog beter beeld te krijgen van de financiële situatie van uw inwoners.

PPT1 Fullscreen Groep Overleg In Kring

Zo sluit u als gemeente aan

Wilt u als gemeente gebruik maken van VPS, klik dan op onderstaande button. Wij bespreken dan graag met u welke informatie wij van u nodig hebben. 

Zodra wij alle informatie hebben ontvangen, kunnen we de dienstverleningsovereenkomst in orde maken. Onderdeel daarvan zijn een verwerkersovereenkomst en een gebruikersovereenkomst voor het VPS Portaal. Dat is het platform waarop VPS draait. Wij sturen u deze documenten zo snel mogelijk toe. Zodra wij deze ondertekend retour hebben ontvangen, kunnen we voor u een account aanmaken, waarmee u toegang kunt krijgen tot de informatie in VPS.

Adobestock 253411353

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Heeft u nog vragen?

Openingstijden

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur.

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze registers of diensten? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag. Bel ons op 088 - 150 2600 of stuur een bericht via het contactformulier. We reageren zo snel mogelijk.