Verificatie Identificatie Systeem (VIS)

Met het Verificatie Identificatie Systeem (VIS) controleert u identiteitsbewijzen op geldigheid en vermissing. Zo kunt u fraude voorkomen.

Wat is VIS?

Identiteitsfraude is een groeiend probleem. Door de digitalisering, dienen we ons namelijk steeds vaker (online) identificeren. Met VIS controleert u of een identiteitsdocument als gestolen, vermist of om een andere reden ongeldig is verklaard. 

Zo kunt u controleren of iemand zich met een geldig document identificeert. Daarmee voorkomt u mogelijke fraude en beperkt u de financiële risico’s voor uw organisatie.

Zo werkt het systeem

Twijfelt u aan de geldigheid van een identiteitsdocument? Controleer het dan met VIS. Binnen enkele seconden ziet u of het document in de database voorkomt. Als dat zo is, dan is dit document gestolen, vermist of om een andere reden ongeldig verklaard.

Hier krijgen we deze informatie van:
1. Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW)
2. Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG)
3. Landelijke Eenheid Nationale Politie (LENP)

Gettyimages 1388382721

Interessant voor uw organisatie?

VIS is voor iedereen die regelmatig personen moet identificeren en te maken heeft met identiteits- en reisdocumenten, zoals paspoorten, identiteitskaarten, visa en rijbewijzen. Nederlands én internationaal.

Twijfelt u nog of VIS bij uw organisatie past? We helpen u graag in een persoonlijk gesprek.

Toegang tot VIS

U gebruikt VIS via ons Zakelijk Klantportaal of een API-koppeling. Dat maakt geen verschil in kosten, u betaalt alleen voor de checks zelf.

Zakelijk Klantportaal
U krijgt van ons een account om in te loggen op het Zakelijk Klantportaal. Daar vult u de gegevens van het identiteitsdocument in en krijgt u direct resultaat.

API-koppeling
Met de API-koppeling kunt u VIS gebruiken vanuit u eigen systemen. Handig als u de toetsing wilt automatiseren. De API-koppeling bestaat uit een REST webservice die op basis van JSON het vraag- en antwoordbericht verwerkt. Authenticatie vindt plaats op basis van certificaten, waarmee een Bearer-token wordt opgehaald om de toetsing uit te voeren. U maakt de certificaten aan in het Zakelijk Klantportaal.

Heeft u interesse in VIS?

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze registers of diensten? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers.

Bent u nog geen klant bij ons? Neem dan contact op met ons. In een vrijblijvend persoonlijk gesprek, vertellen we u graag meer over het product. Als u wilt, sluiten we u direct aan. 

Neem contact op
Adobestock 253411353

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Heeft u nog vragen?

Openingstijden

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 8.30 tot 17.00 uur.

Heeft u interesse of wilt u meer weten over onze registers of diensten? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag. Bel ons op 088 - 150 2600 of stuur een bericht via het contactformulier. We reageren zo snel mogelijk.

Contact