"Artikel"

Gedupeerde van de kinderopvangtoeslagaffaire?

Ben je als ouder in de problemen gekomen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Dan wil de overheid je zo goed mogelijk helpen om uit de schulden te komen en een nieuwe start te maken. Dat doet de overheid in 3 stappen:  

  1. Je krijgt als gedupeerde een financiële adempauze.  
  2. Je publieke schulden worden als gedupeerde kwijtgescholden.
  3. Je krijgt als gedupeerde hulp bij het afbetalen en oplossen van private en informele schulden. 

De overheid wil ook dat je als ouder geen last hebt van registraties van betalingsachterstanden die zijn kwijtgescholden of afgelost als gevolg van de kinderopvangtoeslagaffaire. Bijvoorbeeld als je in de toekomst een nieuw krediet wil afsluiten.  

Dat betekent dat een kredietaanbieder je negatieve kredietregistratie als gevolg van de kinderopvangtoeslagaffaire verwijdert, zodra je schulden zijn kwijtgescholden of afgelost. De kredietaanbieders en BKR zullen ervoor zorgen dat de aanpassing van registraties zorgvuldig worden verwerkt in het kredietregister. 

 Meer weten? Ga naar het informatiepunt voor gedupeerden.

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Over Stichting BKR
Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.