"Artikel"

De toeslagenaffaire heeft veel leed veroorzaakt en heel veel mensen geraakt die van alle betrokkenen empathie vragen. Stichting BKR is net als iedereen in onze samenleving begaan met hun lot. De overheid heeft volledige compensatie van de slachtoffers toegezegd. Zij krijgen voor 1 mei a.s. van de overheid € 30.000 als een eerste stap.

De overheid heeft toegezegd om publieke schulden van de gedupeerde ouders kwijt te schelden. Daarnaast doet de overheid ook een beroep op private schuldeisers om pas op de plaats maken en schulden kwijt te schelden. Schuldeisers, zoals banken, verzekeraars en financieringsmaatschappijen, hebben aangegeven bereid te zijn om hierover overleg te voeren met de overheid en af te stemmen welke bijdrage zij kunnen leveren aan de oplossing.

Afhankelijk van de afspraken die worden overeengekomen tussen schuldeisers, de overheid en de gedupeerden zal ook de registratie in het kredietregister worden aangepast. De informatie over kredieten in het kredietregister bij BKR is altijd feitelijk en uitsluitend en direct afkomstig van de bij het kredietregister aangesloten organisaties (schuldeisers).

Stichting BKR voelt zich sterk betrokken bij de ontstane problematiek. Wij zullen ervoor zorgen dat regelingen die worden overeengekomen tussen schuldeisers en gedupeerden op zorgvuldige en vergelijkbare wijze door schuldeisers worden verwerkt in het kredietregister.

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Over Stichting BKR
Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.