Waar ben je naar op zoek?

Of bekijk de veelgestelde vragen hieronder

Waar gaat je vraag over?

Vindplaats van Schulden

Ja, VPS kun je koppelen aan een eigen systeem. We hebben een system to system koppeling om dat geautomatiseerd mogelijk te maken. De softwareontwikkelaar van je eigen systeem kan dit gebruiken.

Wij zorgen er voor dat de gegevens van de vaste lasten partners in VPS komen. Als gemeente bepaal je zelf welke actie je vervolgens neemt.

- Je kunt bijvoorbeeld op huisbezoek gaan of inwoners per brief of mail informeren. Die brieven en mails kun je eenvoudig (en in grote aantallen tegelijk) uit VPS sturen.
- Je kunt VPS op basis van je eigen beleidsregels inrichten. Dat betekent dat we alle signalen groeperen op de manier waarop je actie wilt ondernemen. Zo zetten we bijvoorbeeld alle signalen waarnaar je een brief wilt sturen klaar in de werkbak “brief”. Alle signalen waar je op huisbezoek wilt gaan zetten we klaar in de werkbak “huisbezoek”.
- In VPS kun je vastleggen wanneer je contact hebt gezocht en op welke manier. Ook leg je vast of het contact succesvol is geweest.
- Als een inwoner hulp heeft aanvaard dan wordt dat via VPS automatisch aan de vaste lasten partner teruggekoppeld.

Als gemeente kies je dus zelf hoe je VPS wilt gebruiken, wij helpen je indien gewenst kosteloos met de inrichting.

We kunnen je gemeente opdelen in wijken of kernen. Zo zie je per wijk of kern hoeveel betalingsachterstanden er zijn en kun je daar gericht actie op ondernemen.

Ja, VPS heeft een koppeling met de Basisregistratie Personen. De koppeling werkt voor gemeenten die met Centric werken. Voor gemeenten die met PinkRoccade werken is de koppeling bijna gereed.

We leveren standaard een aantal verschillende rapportages aan. Onder andere het aantal betalingsachterstanden per leverancier (per wijk), het aantal matches (meer betalingsachterstanden bij verschillende schuldeisers) en het aantal opeenvolgende betalingsachterstanden bij verschillende schuldeisers. Ook leveren we informatie over hoe vaak recidive plaatsvindt en over de contactpogingen en -momenten. Natuurlijk leveren we ook informatie over de resultaten (per wijk).
Daarnaast kun je alle informatie die in VPS staat exporteren om je eigen managementrapportages samen te stellen.

Ja, vanuit VPS kun je brieven sturen om alle enkelvoudige signalen in bulk te verwerken. Je kunt dus in één keer voor ieder enkelvoudig signaal een brief maken. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om één of enkele signalen te selecteren en daarvoor een brief te maken. De gemaakte brieven worden automatisch aan het juiste signaal gekoppeld, zodat de historie altijd inzichtelijk is.

Ja, dat kan. Als gemeente bepaal je zelf hoeveel mensen toegang krijgen tot VPS. Voor extra gebruikers betaal je geen extra kosten. Je kunt iedere gebruiker koppelen aan een dossier in VPS. Zo is het voor iedere schuldhulpverlener duidelijk aan welke dossiers zij kunnen werken.

Als gemeente bepaal je wie er toegang krijgt tot VPS. Dat kunnen ook mensen van externe organisaties zijn.

Zolang er een grondslag is om data te mogen verwerken voor vroegsignalering, kunnen wij eenvoudig andere schuldeisers aan jullie gemeente koppelen via VPS.

VPS is speciaal gemaakt voor vroegsignalering. Je kunt VPS online gebruiken of we kunnen VPS koppelen aan softwareoplossingen die je gemeente in gebruik heeft. Vanuit gemeenten krijgen we feedback dat VPS intuïtief in gebruik is, eenvoudig te begrijpen is en heel goed werkt om de signalen voor vroegsignalering op een effectieve manier te verwerken.

De NVVK voorziet in de ondertekening van de overeenkomsten met energieleveranciers, zorgverzekeraars en drinkwaterbedrijven. Met lokale partners, zoals woningcorporaties, leg je zelf contact. Wij zorgen er daarna voor dat ze aansluiten op VPS, zodat ze ook gegevens kunnen aanleveren.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.