Waar ben je naar op zoek?

Of bekijk de veelgestelde vragen hieronder

Waar gaat je vraag over?

Vindplaats van Schulden

We kunnen je gemeente opdelen in wijken of kernen. Zo zie je per wijk of kern hoeveel betalingsachterstanden er zijn en kun je daar gericht actie op ondernemen.

We zetten de signalen die we van schuldeisers ontvangen op 2 manieren voor je klaar:

  1. Als excel bestanden die je kunt downloaden en waarop je zelf bewerkingen kunt uitvoeren
  2. Als bestand in onze online applicatie.

Je kiest zelf op welke manier je de informatie wilt ontsluiten en verwerken.

In onze presentatie zie je hoe VPS werkt. Klik hier voor meer informatie over hoe je vroegsignalering kunt inzetten. 

Ja, VPS kun je koppelen aan een eigen systeem. We hebben een system to system koppeling om dat geautomatiseerd mogelijk te maken. De softwareontwikkelaar van je eigen systeem kan dit gebruiken.

Ja, VPS heeft een koppeling met de Basisregistratie Personen. De koppeling werkt voor gemeenten die met Centric werken. Voor gemeenten die met PinkRoccade werken is de koppeling bijna gereed.

We leveren standaard een aantal verschillende rapportages aan. Onder andere het aantal betalingsachterstanden per leverancier (per wijk), het aantal matches (meer betalingsachterstanden bij verschillende schuldeisers) en het aantal opeenvolgende betalingsachterstanden bij verschillende schuldeisers. Ook leveren we informatie over hoe vaak recidive plaatsvindt en over de contactpogingen en -momenten. Natuurlijk leveren we ook informatie over de resultaten (per wijk).
Daarnaast kun je alle informatie die in VPS staat exporteren om je eigen managementrapportages samen te stellen.

Ja, vanuit VPS kun je brieven sturen om alle enkelvoudige signalen in bulk te verwerken. Je kunt dus in één keer voor ieder enkelvoudig signaal een brief maken. Maar natuurlijk kun je er ook voor kiezen om één of enkele signalen te selecteren en daarvoor een brief te maken. De gemaakte brieven worden automatisch aan het juiste signaal gekoppeld, zodat de historie altijd inzichtelijk is.

Ja, dat kan. Als gemeente bepaal je zelf hoeveel mensen toegang krijgen tot VPS. Voor extra gebruikers betaal je geen extra kosten. Je kunt iedere gebruiker koppelen aan een dossier in VPS. Zo is het voor iedere schuldhulpverlener duidelijk aan welke dossiers zij kunnen werken.

Als gemeente bepaal je wie er toegang krijgt tot VPS. Dat kunnen ook mensen van externe organisaties zijn.

Zolang er een grondslag is om data te mogen verwerken voor vroegsignalering, kunnen wij eenvoudig andere schuldeisers aan jullie gemeente koppelen via VPS.

VPS is speciaal gemaakt voor vroegsignalering. Je kunt VPS online gebruiken of we kunnen VPS koppelen aan softwareoplossingen die je gemeente in gebruik heeft. Vanuit gemeenten krijgen we feedback dat VPS intuïtief in gebruik is, eenvoudig te begrijpen is en heel goed werkt om de signalen voor vroegsignalering op een effectieve manier te verwerken.

De NVVK voorziet in de ondertekening van de overeenkomsten met energieleveranciers, zorgverzekeraars en drinkwaterbedrijven. Met lokale partners, zoals woningcorporaties, leg je zelf contact. Wij zorgen er daarna voor dat ze aansluiten op VPS, zodat ze ook gegevens kunnen aanleveren.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.