Waar ben je naar op zoek?

Of bekijk de veelgestelde vragen hieronder

Waar gaat je vraag over?

Centraal Krediet Informatiesysteem

Als je aansluit op het stelsel van kredietregistratie mag je iemands kredietgegevens raadplegen. Daarnaast ben je verplicht om schuldhulp en kredieten van meer dan € 250 die langer dan 1 maand lopen te registreren. Je bent ook verplicht om zakelijke kredieten waarvoor iemand persoonlijk (hoofdelijk) aansprakelijk is te registreren. 

Een Wft-vergunning vraag je aan bij de Autoriteit Financiële Markten. Een bancaire vergunning vraag je aan bij De Nederlandsche Bank (DNB). 

Alle leasemaatschappijen met het Keurmerk Private Lease zijn aangesloten op het CKI. Zij gebruiken onze informatie om een goede financiële controle te doen en zorgen ervoor dat iemand een leasecontract afsluit dat bij hem past. 

Gemeenten zijn aangesloten op het CKI vanuit de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs). Gemeenten mogen kredietgegevens van inwoners opvragen om een plan van aanpak te maken bij schuldhulp. En gemeenten zijn verplicht om kredietaanbieders te informeren wanneer een inwoner schuldhulpverlening krijgt.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.