Update wijzigingen CKI Schuldhulpverlening

Shutterstock 1207259101 Man Op Fiets

Het is niet gelukt om de registraties ‘Schuldhulpverlening (SH)’ en ‘Saneringskrediet (SK)’ op tijd in de Deelnemeromgeving te hebben, zodat klantleveranciers en deelnemers hun testen kunnen afronden. De verwachting is nu dat deze begin november zijn toegevoegd. Ook de conversie krijgt steeds meer vorm.

De planning ziet er nu als volgt uit:

  • 1 februari 2022: nieuwe registraties worden als ´Schuldhulpverlening (SH)’ of ‘Saneringskrediet (SK)’ geregistreerd. Het is vanaf die datum niet meer mogelijk om met ‘SR’ te registreren. Onderhoud van bestaande SR-registraties is nog wel mogelijk, inclusief afmelden en melden van achterstanden.
  • Medio februari 2022: De conversie van bestaande SR-registraties naar ‘Schuldhulpverlening (SH)’ en ‘Saneringskrediet (SK)’ door BKR. De periode van migratie wordt nog gecommuniceerd. De resultaten van de conversie zijn door deelnemers op te vragen in een screening. In de basis worden SR-registraties zonder bedrag omgezet in een Schuldhulpregistratie (SH) en SR-registraties met bedrag in een Saneringskrediet (SK).

Na de conversie zijn er geen SR-registraties meer in het CKI. Ook overeenkomsten die nog in de bewaartermijn zitten, worden omgezet. Dit betekent dat deelnemers tijdelijk alle drie de soortcodes moeten kunnen ontvangen.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.