BKR Score is een waardevolle aanvulling op de BKR Toets. Wij voorspellen hiermee hoe groot de kans is dat een (potentiële) klant binnen 18 maanden een betalingsprobleem krijgt op een lopend contract in CKI. BKR Score is onder andere gebaseerd op het leen- en aflosgedrag van miljoenen consumenten.

Met BKR Score krijgt u een risico-inschatting van uw (potentiële) klant. Hiermee kunt u uw eigen risico’s beperken en problematische schulden helpen voorkomen.

Voor wie?
BKR Score is beschikbaar voor alle kredietverstrekkers die zijn aangesloten op het CKI en is aanvullend op de BKR Toets te verkrijgen. 

BKR Score helpt u bij

  • Het beperken van (krediet)risico’s
  • De inrichting van het kredietacceptatieproces
  • De uitbreiding van uw interne scoremodellen
  • Het aanbieden van een regeling aan uw klant obv een actueel risicoprofiel
  • Het verkrijgen van een zo compleet mogelijk beeld van uw klant

Maakt u zelf uw scoremodellen?

Dan kunt u kiezen voor BKR ScoreData. Hiermee bepaalt u zelf welke informatie uit de BKR Score u wilt zien en gebruiken.

Wilt u een risico-inschatting van uw hele portefeuille?
Dan kunt u met BKR Batch Score ervoor kiezen uw bestand met kredietnemers te laten scoren. U ontvangt dan per kredietnemer de uitslag van de BRK Toets en de risicovoorspelling van de BKR Score. Hiermee krijgt u een risico-inschatting van een selectie klanten en kunt u de risico-ontwikkeling van uw totale portefeuille in kaart brengen.