"Artikel"

Stapt jouw organisatie ook over op de nieuwe webservice voor BKR VIS? We zien dat de helft van onze klanten dat al gedaan heeft. We raden je aan om dat zo snel mogelijk te doen. In ieder geval voor 31 december 2021 want daarna kun je BKR-net niet meer gebruiken voor VIS.

Daarom stap je over
De nieuwe webservice BKR VIS is functioneel en technologisch verbeterd. Bijvoorbeeld met een fraude-indicator, die geeft aan hoe vaak een identiteitsbewijs in de afgelopen 3 weken werd getoetst. Het dataverkeer en de authenticatie van de webservice loopt via het internet met behulp van certificaten. BKR-net is door deze webservice niet meer nodig.

Zo sluit je aan op de nieuwe webservice
Aansluiting op de nieuwe webservice begint met een goede inventarisatie. Op het Zakelijk Portaal vind je alle info om aan te sluiten op de nieuwe webservice. Die bestaat uit 1 document met daarin:

  • de functionele beschrijving
  • de technische beschrijving
  • de testmogelijkheden

Daarnaast maak je via het Zakelijk Portaal een persoonlijk certificaat om toetsingen mee uit te voeren. Gebruikt je organisatie een verwerker of klantleverancier? Dan is het belangrijk dat zij de aanpassing doorvoeren.

Vragen of hulp nodig?
Heb je vragen over de aansluiting op de nieuwe webservice of heb je hulp nodig? Bel ons dan: 088 - 150 2600. We helpen je graag.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.