Artikel

Nieuwe webservice BKR VIS beschikbaar

De nieuwe webservice voor BKR VIS is sinds kort actief. De nieuwe webservice biedt functionele en technologische verbeteringen. Na een uitgebreide pilot hebben we in samenwerking met een paar klanten de nieuwe webservice ontwikkeld.

De nieuwe webservice
Een webservice (koppelvlak oftewel API) is een interface die volgens een bepaalde standaard de uitwisseling van gegevens tussen informatiesystemen verzorgt. De nieuwe webservice biedt functionele en technologische verbeteringen die beter aansluiten op de marktvraag en markttechnologie van vandaag. Bijvoorbeeld een fraude-indicator, die geeft aan hoe vaak een identiteitsbewijs in de afgelopen 3 weken werd getoetst. Het dataverkeer en de authenticatie van de webservice loopt via het internet met behulp van certificaten. Dat is wel zo veilig en BKR-net is voor deze webservice niet meer nodig.

Stap jij ook over?
De eerste gebruikers werken al met de nieuwe webservice. Natuurlijk is die er voor alle gebruikers van BKR VIS. Stap jij ook over naar de nieuwe webservice? Je hebt daar ruim de tijd voor want we hebben nog geen einddatum voor het stopzetten van het huidige koppelvlak. Wel is het zo dat nieuwe ontwikkelingen op BKR VIS alleen nog beschikbaar komen via de nieuwe webservice. Het is dus belangrijk om over te stappen.

Zo sluit je aan op de nieuwe webservice
Aansluiting op de nieuwe webservice begint met een goede inventarisatie. Op het Zakelijk Portaal vind je de benodigde documentatie om aan te sluiten op de nieuwe webservice. Die bestaat uit 1 document met daarin:

  • de functionele beschrijving
  • de technische beschrijving
  • de testmogelijkheden

Daarnaast maak je via het Zakelijk Portaal een persoonlijk certificaat om toetsingen mee uit te voeren.

Vragen of hulp nodig?
We begrijpen dat de overstap naar de nieuwe webservice complex kan zijn. We helpen je graag om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Heb je vragen of kom je er niet uit? Bel ons dan: 088 - 150 2600.

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken, aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Lees verder: