"Artikel"

In de beveiligde verbindingen met jouw organisatie gebruiken we het Transport Layer Security protocol (TLS). TLS is een versleutelingsprotocol dat ervoor zorgt dat we veilig gegevens kunnen uitwisselen op het internet. Om die veiligheid te blijven garanderen, gaan we binnenkort over op een hogere versie van TLS.

Overstap naar TLS 1.2 vanaf 11 juni
We vinden het belangrijk om de versie van TLS te gebruiken die als veilig wordt beschouwd en oude versies uit te schakelen. Daarom stappen we op 11 juni 2020 met al onze webapplicaties over op TLS 1.2. Het gaat om deze applicaties: webservice BKR VIS en EVA/SFH via BKR.net, BKR en EVA/SFH zakelijk portaal en webservice BKR KYC en EVA/SFH via internet. De oude versies, TLS 1.0 en 1.1, ondersteunen we vanaf 3 augustus 2020 niet meer.

Wat betekent dit voor jouw organisatie?
Veel webbrowsers en besturingssystemen van organisaties gebruiken al TLS 1.2 of schakelen automatisch over op TLS 1.2. Je merkt er dan niets van dat wij ook TLS 1.2 gebruiken. Gebruikt jouw organisatie nog geen TLS 1.2? Dan komt de verbinding met ons niet meer tot stand en krijg je een foutmelding te zien. In dat geval is het noodzakelijk om ook over te stappen op TLS 1.2. Dat kan de security officer van je organisatie regelen.

Check of je organisatie TLS 1.2 gebruikt
Weet je niet of de webbrowser of het besturingssysteem jouw organisatie TLS 1.2 gebruikt? Dan is het belangrijk om dat na te gaan bij de security officer van je organisatie. Die persoon kan dat checken voor je en maatregelen nemen als dat nodig is.

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken, aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.