Artikel

Sluit aan op de nieuwe webservice BKR VIS

De nieuwe webservice voor BKR VIS is sinds september actief. Deze webservice biedt functionele en technologische verbeteringen. Ons advies is om zo snel mogelijk deze webservice te gaan gebruiken.

De nieuwe webservice
Een webservice (koppelvlak oftewel API) is een interface die volgens een bepaalde standaard de uitwisseling van gegevens tussen informatiesystemen verzorgt. De nieuwe webservice biedt functionele en technologische verbeteringen die beter aansluiten op de marktvraag en markttechnologie van vandaag. Bijvoorbeeld een fraude-indicator, die geeft aan hoe vaak een identiteitsbewijs in de afgelopen 3 weken werd getoetst. Het dataverkeer en de authenticatie van de webservice loopt via het internet met behulp van certificaten. Dat is wel zo veilig en BKR-net is voor deze webservice niet meer nodig.

Stap jij ook over?
De webservice is beschikbaar voor alle gebruikers van BKR VIS. Ons advies is om zo snel mogelijk over te stappen. Nieuwe ontwikkelingen op BKR VIS zijn alleen nog beschikbaar via de nieuwe webservice. Het huidige koppelvlak via BKR-net is tot medio 2021 operationeel. Tot dan heb je de tijd om over te stappen.

Zo sluit je aan op de nieuwe webservice
Aansluiting op de nieuwe webservice begint met een goede inventarisatie. Op het Zakelijk Portaal vind je de benodigde documentatie om aan te sluiten op de nieuwe webservice. Die bestaat uit 1 document met daarin:

  • de functionele beschrijving
  • de technische beschrijving
  • de testmogelijkheden

Daarnaast maak je via het Zakelijk Portaal een persoonlijk certificaat om toetsingen mee uit te voeren.

Vragen of hulp nodig?
We helpen je graag om overstap naar de nieuwe webservice zo makkelijk mogelijk te maken. Heb je vragen of kom je er niet uit? Bel ons dan: 088 - 150 2600.

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken, aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Lees verder: