De werking van het CKI na In Productie Name (IPN) CKI3

Shutterstock 677704927 Groep Overleg In Kring

Afgelopen zomer hebben we zonder grote problemen het nieuwe CKI succesvol in gebruik genomen. Hierbij is aangetoond dat de beschikbaarheid van de systemen as designed is. In het nieuwe systeem verloopt de verwerking van toetsvragen sneller dan in het oude systeem. Momenteel werken we aan een deplyoment zonder downtime, zodat service windows kunnen worden verminderd.

Deze maand is de functionaliteit schoning in gebruik genomen. Hiermee schoont BKR elke nacht, in plaats van een keer per maand, geautomatiseerd de overeenkomsten met een verstreken bewaartermijn op.

Op dit moment werken we aan de functionaliteiten sterposten en rectificatie. De verwachting is dat de functie sterposten voor het einde van het jaar beschikbaar komt en rectificatie in het eerste kwartaal van 2022. Dit is later dan eerder gecommuniceerd.

Daarnaast ontvangt BKR vragen over de verwerking van registratiebatches. Sommige deelnemers controleren via een toets of de registratie juist verwerkt is. De verwerking van batches is op volgorde van binnenkomst, waarbij registratiemeldingen via het Zakelijk Portaal voorrang krijgen op BKRnet-meldingen. Als we melden dat een batch juist verwerkt is, betekent dit dat de meldingen zijn vastgelegd in de eventstore. Omdat het nieuwe CKI op een servicegerichte architectuur draait, betekent dit niet dat alle databases direct zijn bijgewerkt. Er kan tijd zitten tussen de melding ‘verwerking in de eventstore’ en de juiste toets.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.