Wat is BKR?

Stichting BKR staat voor Stichting Bureau Krediet Registratie. Bij Stichting BKR worden kredieten en leningen die consumenten afsluiten geregistreerd. Dit doen we om te voorkomen dat u door het afsluiten van teveel leningen in de financiële problemen komt.

Wat is Stichting BKR niet? Stichting BKR bepaalt niet of u wel of niet een krediet of lening krijgt. Dat oordeel ligt bij de kredietverstrekker, die bepaalt mede aan de hand van de Stichting BKR informatie of het verantwoord is u de aangevraagde lening toe te kennen.

Tegenwoordig kopen veel mensen op krediet of sluiten een lening af voor grotere aankopen. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een nieuwe auto. Veel mensen kunnen een dergelijk bedrag niet in één keer op tafel leggen. Een lening helpt u dan om die aanschaf toch te kunnen doen. Dat is goed voor u en goed voor onze economie. Stichting BKR helpt zo mee aan een gezonde financiële wereld en stimuleert ons financiële welzijn.

Wat is Stichting BKR nog meer? Stichting BKR doet meer dan alleen het beheren van het Centraal Krediet Informatiesysteem. Wij beheren en onderhouden bijvoorbeeld ook systemen van andere partijen (EVA/SFH). En zijn actief op het gebied van het voorkomen van identiteitsfraude (BKR VIS). Over al onze systemen gemeten vinden er dagelijks meer dan 100.000 toetsingen per dag plaats.

Stichting BKR is een onafhankelijke stichting en bestaat in 2015 al 50 jaar. Meer informatie over wat Stichting BKR is vindt u hier.