Veilig inloggen

Om uw bezoek aan onze website en mijnBKR veilig te laten verlopen informeren wij u graag over een aantal zaken om op te letten.

Let u bij het inloggen op het juiste internetadres:
Veilig inloggen begint bij het controleren van het juiste adres in de adresbalk. De juiste internetadressen van Stichting BKR beginnen als volgt:
mijnBKR:  https://consument.bkr.nl/
BKR : https://www.bkr.nl/

Let op het websitecertificaat van Verisign (rechts in de adresbalk). Als u het voor u betreffende inlogscherm heeft geopend controleer dan de aanwezigheid van het slotje in uw browserscherm. Klik vervolgens op het slotje om de certificaatinformatie te controleren. Als het certificaat is verleend aan Stichting Bureau Krediet Registratie is de webpagina vertrouwd.
 
Klopt het internetadres of het certificaat niet, log dan niet in maar neem contact op met Stichting BKR.
  
Controleer regelmatig uw pc op keyloggers en andere virussen
Om te voorkomen dat uw account in handen komen van 'cybercriminelen' adviseren we u uw computer regelmatig te controleren op virussen en keyloggers (programma's die uw toetsaanslagen kunnen bijhouden). Zorg daarom altijd voor een up-to-date virusscanner en anti-spyware programma. Microsoft stelt hiervoor gratis een virusscanner ter beschikking namelijk Microsoft Essentials. Microsoft Essentials kunt u gratis downloaden. Naast dit programma zijn er diverse gratis en betaalde virusscanners beschikbaar. 
 
Gebruik een up-to-date besturingssysteem
Zorg ervoor dat uw besturingssysteem automatisch up-to-date blijft. Zorg er dus voor dat de automatische updatefunctie van uw besturingssysteem aanstaat. Uw computer controleert dan vanzelf steeds op de website van uw leverancier of er updates beschikbaar zijn. Updates zorgen ervoor dat bijvoorbeeld beveilingslekken verholpen worden. 
 
Gebruik een up-to-date internetbrowser
Zorg ervoor dat uw internetbrowser automatisch up–to-date blijftdoor de automatische updatefunctie van uw internetbrowser in te schakelen. Uw computer controleert dan automatisch op de website van uw leverancier of er updates beschikbaar zijn.
 
Installeer een firewall
Installeer een firewall of schakel hem in als hij standaard meegeleverd wordt met uw besturingssoftware. De firewall controleert continu het inkomende en uitgaande internetverkeer. Bij twijfelachtige gegevensuitwisseling krijgt u automatisch een waarschuwing.
 
Gebruik een beveiligde internetverbinding
Het veiligst is een verbinding via de kabel. Als u draadloos internet, zorgt u er dan voor dat uw draadloze internetverbinding beveiligd is omdat, bij een onbeveiligd draadloos netwerk, buitenstaanders toegang hebben tot bestanden op uw computer en kunnen volgen wat u doet op internet. U kunt controleren of uw draadloze verbinding beveiligd is bij de netwerkinstellingen in het configuratiescherm (Windows) of onder systeemvoorkeuren (Mac).