Waar kunnen we je bij helpen?

of bekijk een van de onderstaande onderwerpen:

Welke leningen worden bij Stichting BKR geregistreerd

Het telefoonabonnement zelf wordt niet geregistreerd. Maar wanneer in het maandbedrag ook een toestel is inbegrepen, dan koop je het toestel eigenlijk op afbetaling. Dit wordt als een lening gezien. Is de lening voor het toestel hoger dan € 250,-, wordt dat wél bij Stichting BKR geregistreerd. De telecomaanbieder meldt deze lening aan bij ons, waarna ook andere kredietverstrekkers inzicht in jouw lening(en) hebben. De kredietverstrekker, in dit geval de telecomprovider, heeft bovendien de plicht te toetsen of je de maandelijkse lasten kunt betalen. Doe je een aanbetaling bij het afsluiten van je abonnement waardoor de kosten van de lening lager uitvallen dan € 250,-? Dan krijg je geen BKR-registratie. Hetzelfde geldt natuurlijk als je een los toestel aanschaft.

Als je een creditcard hebt waarbij je gespreide betaling in meerdere termijnen kunt doen, dan valt de creditcard in de categorie doorlopende kredieten. Dit staat geregistreerd bij Stichting BKR. Je hebt dan namelijk de mogelijkheid om binnen een vastgesteld limietbedrag geld op te nemen, zaken te kopen of diensten af te nemen. De creditcard staat alleen geregistreerd als het krediet hoger is dan € 250,- en een langere looptijd dan 1 maand heeft.

Met het aangaan van een leasecontract voor je auto ga je een financiële verplichting aan en daarom wordt deze geregistreerd bij Stichting BKR. De kredietverstrekker, in dit geval de leasemaatschappij, bekijkt per persoon of het verantwoord is om de autolease te verstrekken.

De mogelijkheid om rood te staan op je bankrekening, valt in de categorie doorlopende kredieten. Hierbij kun je namelijk binnen een vastgesteld limietbedrag geld opnemen, zaken kopen of diensten afnemen. Dit staat geregistreerd als het kredietlimiet hoger is dan € 250,- en een langere looptijd dan 1 maand heeft.

 

Als je een woning verkoopt en er blijft een restschuld over, dan staat deze geregistreerd bij BKR.

Bekijk alle cases