Wat is een "Samenvatting delen"?

Wat is het?
Een “samenvatting delen” houdt in dat u een samenvatting van uw gegevens via een beveiligde e-mail aan een derde partij stuurt. Uw gegevens worden in een bijlage als pdf bestand verstuurd.

Een samenvatting van uw persoonlijke gegevens geeft niet uw gehele gegevensoverzicht weer, maar een samenvatting daarvan. Er kunnen 4 resultaten verstrekt worden:

  1. Er staan geen gegevens van u in het Centraal Krediet Informatiesysteem bij Stichting BKR geregistreerd. Dat wil zeggen dat wij geen kredietgegevens van u hebben opgeslagen.
  2. U staat positief geregistreerd in het Centraal Krediet Informatiesysteem. Er zijn geen achterstands- of bijzonderheidscoderingen op uw naam bekend.
  3. U staat geregistreerd in het Centraal Krediet Informatiesysteem en er zijn een of meerdere achterstands- en/of bijzonderheidscoderingen op uw naam bekend.
  4. U staat geregistreerd in het Centraal Krediet Informatiesysteem en er zijn een of meerdere achterstands- en/of bijzonderheidscoderingen op uw naam bekend die zijn hersteld.

Dit geeft marktpartijen dus alleen inzicht in uw situatie, maar niet alle details van uw persoonlijke overzicht.

Wanneer heb ik het nodig?
Bedrijven kunnen u vragen om uw gegevens te verstrekken zoals u in het CKI bij Stichting BKR geregistreerd staat. Dit kunnen ze doen om een inschatting te maken van uw persoonlijke situatie. Echter, in sommige gevallen is het misschien niet altijd nodig om uw volledige persoonlijke overzicht te verstrekken. Misschien voelt u zich hier niet prettig bij, en het kan ook zijn dat dit gehele overzicht niet nodig is. Dan is een samenvatting voldoende informatie voor het bedrijf dat erom vraagt. Dit geeft wel inzicht, maar geen compleet overzicht. In deze gevallen kan een “samenvatting delen” aangevraagd worden.

Hoe werkt het?
Een samenvatting kan besteld worden als u een pakket heeft. Een samenvatting delen kost 3 euro per keer. U geeft op naar welk e-mailadres de samenvatting gestuurd mag worden. Deze persoon ontvangt dan via de mail uw samenvatting als bestand (pdf bestandsformaat). Via een certificaat kunnen ze zien dat deze samenvatting daadwerkelijk vanuit Stichting BKR verstuurd is. Het is dus een beveiligd proces.

 

Meer vragen over mijnBKR

 

 

Overige veelgestelde vragen