Waar kunnen we je bij helpen?

of bekijk een van de onderstaande onderwerpen:

Stichting BKR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting BKR is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Sinds 1965 maakt Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie) zich hard voor een financieel gezond Nederland. Dit doen we door alle kredietgegevens in Nederland te beheren. Kredietverstrekkers in Nederland melden elke lening die zij verstrekken aan bij Stichting BKR. Dit is een wettelijke verplichting. Hierdoor hebben wij een overzicht van alle leningen en het betaalgedrag daarop.

Wanneer jij een nieuwe lening aan wilt gaan, zijn wij er om kredietverstrekkers inzicht te geven in jouw lopende leningen en betaalgeschiedenis. Op basis van ons overzicht bepaalt de kredietverstrekker of het verantwoord is om een (extra) lening aan te gaan en of deze past bij jouw portemonnee. Dit voorkomt dat je een lening afsluit die je later niet kunt betalen en waardoor je in de problemen kunt komen. Zo draagt Stichting BKR zorg voor de financiële gezondheid van miljoenen Nederlanders.

Naast het voorkomen van problematische schuldsituaties, richt Stichting BKR zich in bredere zin op fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening.

Ons doel? Zoveel mogelijk Nederlanders zonder problematische schulden. Want wanneer je je financiën op orde hebt, zorgt dat voor rust en een gevoel van vrijheid. Het stelt je in staat je leven te leven zoals je dat wilt, op een manier die past bij je portemonnee en je persoonlijke situatie.

Bekijk alle cases