U wilt geld lenen met negatieve BKR

Veelal wordt onder een negatieve BKR verstaan dat u een registratie in het Centraal Krediet Informatiesysteem heeft waarop een betalingsachterstand is gemeld (A-code). Met een dergelijke codering kan het lastig zijn om een krediet of een lening af te sluiten.

Lastig, maar geld lenen met negatieve BKR is niet onmogelijk. Een bijkomende vraag voor uzelf is wel of het verstandig is om geld te willen lenen wanneer u al een betalingsachterstand heeft op een andere lening. Wat vooral van belang is, is uw algehele persoonlijke financiële situatie.

Wanneer u bij een reguliere geldverstrekker een krediet of lening aanvraagt, is deze wettelijk verplicht om u te toetsen in het Centraal Krediet Informatiesysteem bij Stichting BKR. Uw (eventuele) betalingsachterstand zal voor deze geldverstrekker vervolgens zichtbaar zijn. Op basis van deze en andere informatie maakt de geldverstrekker de afweging of zij u de aangevraagde lening willen verstrekken.

Geld lenen met negatieve BKR is over het algemeen dus moeilijker dan wanneer u geen of een positieve registratie heeft. In dit laatste geval bent u wel bekend in het kredietregistratiesysteem bij Stichting BKR, maar heeft u geen betalingsachterstand of andere bijzondere coderingen op uw naam.   

Naast uw registratie bij Stichting BKR weegt de kredietverstrekker allerlei factoren mee om te bepalen of u wel of niet een krediet kunt krijgen. Of u wel of geen krediet krijgt hangt dus niet alleen van uw BKR registratie af. Maar ook bijvoorbeeld van uw inkomen en/of dat van uw partner. Dergelijke gegevens zijn niet bij Stichting BKR bekend.

Op internet zijn veel partijen actief die u willen verleiden tot geld lenen met negatieve BKR. Wij adviseren om u om hier voorzichtig mee te zijn. Indien een reguliere geldverstrekker u geen krediet wil verstrekken is dit meestal niet zonder reden. Wees alert op hoge kosten en rentepercentages bij aanbieders die adverteren met geld lenen met negatieve BKR.