Private lease vergelijken

Door de toenemende populariteit van private lease schieten de aanbieders als paddenstoelen uit de grond. Dit maakt het soms lastig om private lease te vergelijken. Private lease is een vrij nieuw product, waardoor de wet- en regelgeving nog gering is. Inmiddels worden hier kaders voor geschetst, bijvoorbeeld door private lease contracten te registreren bij Stichting BKR. Maar hoe maakt u nu de juiste keuze bij het afsluiten van uw private lease contract?

Private lease vergelijken
Online kunt u een aantal websites vinden waar u private lease aanbieders kunt vergelijken. De prijzen van de verschillende aanbieders kunnen nogal verschillen. Daarnaast kunnen de prijzen ook flink oplopen bij bijvoorbeeld teveel kilometers op jaarbasis. Neem daarom voor uzelf een aantal zaken in acht wanneer u een vergelijking gaat maken:

  • Hoeveel kilometers rijdt u op jaarbasis?
    U sluit een contract af op basis van een vastgesteld aantal kilometers per jaar. Wanneer u over dit aantal heen gaat, moet u in de meeste gevallen flink bijbetalen.

  • Wat staat er in de voorwaarden van de verschillende aanbieders?
    Lees goed het contract, de voorwaarden en de kleine lettertjes die bij de private lease horen door.

  • Heeft de aanbieder het Keurmerk Private Lease?
    De leasemaatschappijen die aangesloten zijn bij Keurmerk Private Lease moeten aan bepaalde eisen voldoen die u als consument beschermen.

Algemene voorwaarden
Zoals bij elk contract, zijn ook aan het private lease contract voorwaarden verbonden. Wees u bewust van de inhoud van deze voorwaarden en welke consequenties deze kunnen hebben. Vergelijk verschillende private lease contracten met elkaar.

Keurmerk Private Lease
Wanneer een leasemaatschappij het Keurmerk Private Lease draagt, kunt u er als particulier vanuit gaan dat u een betrouwbaar lease contract afsluit. Alle leasemaatschappijen die aangesloten zijn bij het keurmerk gebruiken dezelfde algemene voorwaarden. Deze voorwaarden zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond. Voor meer informatie gaat u naar www.keurmerkprivatelease.nl.

Een aantal bij BKR aangesloten organisaties beschikt over het Keurmerk Private Lease, u vindt hier een overzicht.