Auto leasen voor particulieren

Waarschijnlijk kent u de leaseauto vooral vanuit het bedrijfsleven. Voor sommige functies krijgen medewerkers een auto van de zaak aangeboden. Sinds enige tijd is het privé auto leasen in opkomst. Bij het privé leasen van een auto kun je als particulier voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto rijden. De enige kosten die u zelf nog maakt zijn voor brandstof, de wasstraat en eventuele boetes.

Vast maandbedrag
Door te kiezen voor privé lease weet u precies welk bedrag u maandelijks aan uw auto kwijt bent. Omdat u geen aanbetaling hoeft te doen, hoeft u uw spaargeld niet in te zetten voor de aankoop van uw nieuwe auto. Wanneer de leaseperiode voorbij is, levert u de auto weer in. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat u een financiële verplichting aangaat wanneer u privé een auto leaset. Lees goed de voorwaarden van uw contract door, zodat u ook weet wat er gebeurt als u niet meer aan de betalingsverplichting kunt voldoen.

Registratie bij Stichting BKR
Wees er daarbij van bewust dat de autolease wordt geregistreerd bij Stichting BKR. Dit houdt in dat er een codering OA (Operational Autolease) op uw naam komt te staan. Wanneer u geen achterstanden oploopt, is deze codering positief. Eventuele kredietverstrekkers kunnen zien dat u aan uw maandelijkse betalingsverplichting voldoet. Wanneer er achterstanden ontstaan, wordt dit ook geregistreerd. Dit zou nadelig kunnen zijn voor toekomstige kredieten.