Nieuwsbrief december 2016


Nieuwe aanpak betalingsachterstanden in Nijmegen

Wie een huurachterstand heeft, kan vaak ook andere vaste lasten niet betalen. Gemeente Nijmegen koos voor een nieuwe aanpak van inwoners met betalingsachterstanden. BKR helpt hierbij. Een gesprek met Maria Buur, projectleider van de pilot Vroegsignalering.

Jeanet Zonneveld heeft een droom:
samen met visionaire mensen op een onbewoond eiland ideeën laten ontstaan over het thema ‘Armoede en Schulden’. Jeanet is eigenaar van Vizionaire. Lees meer over de frisse wind die zij wil laten waaien als het gaat om de aanpak van schulden.

'Nul ontruimingen is sinds kort bespreekbaar'
Als adviseur van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties (AFWC) is Jeroen Rous verantwoordelijk voor het vroegsignaleringsproject Vroeg Eropaf! Rous: ‘Het is mijn vak om te zorgen dat iedereen met elkaar gaat dansen.' Lees hoe Jeroen dit aanpakt.

Van schulden naar kansen
Delta Lloyd Foundation helpt gezinnen die in armoede leven om hun leven weer op de rit te krijgen. Vanuit het programma ‘Van Schulden naar Kansen’ is er veel aandacht voor financiële zelfredzaamheid van mensen. Om dat goed te organiseren, commiteren deelnemende bedrijven zich  aan eenzelfde doel: armoede en schulden uit Nederland halen. Marie-Louise Voors, manager van Delta Lloyd Foundation licht toe. 

  

Naar het eerste artikel