"Artikel"

In de media wordt veel gesproken en geschreven over (preventieve) betaalregelingen. Vanwege de economische impact van het Coronavirus bieden banken en andere kredietaanbieders in bepaalde situaties de mogelijkheid om tijdelijk geen rente of aflossing te betalen.

Regeling voorkomt betalingsproblemen
De betaalregelingen zijn er om problemen bij consumenten en bedrijven te voorkomen. Bijvoorbeeld als je door het Coronavirus (tijdelijk) geen rente en aflossing van je hypotheek kunt betalen. Of als je als ondernemer of ZZP’er je krediet (tijdelijk) niet kunt betalen.

Een betaalregeling en je BKR-registratie
Spreek jij een betaalregeling vanwege het Coronavirus met je bank of een andere kredietaanbieder af? Dan blijft de registratie die je al bij ons hebt gewoon staan. Als er al een betalingsachterstand bij Stichting BKR was gemeld, dan geven kredietaanbieders aan ons door dat je aanvullend daarop een betaalregeling hebt getroffen.

Als er nog geen betalingsachterstand bij Stichting BKR was gemeld, dan vindt er alleen een melding van de betaalregeling plaats als het een regeling betreft voor je hypotheek en deze minimaal vier maanden duurt.

Neem bij vragen contact op met je kredietaanbieder
Banken en kredietaanbieders werken op dit moment de betaalregelingen uit. Wil je weten of jouw bank of kredietaanbieder deze mogelijkheden ook aanbiedt? Kijk dan op de website van jouw kredietaanbieder of neem zelf even contact met hen op.

Over Stichting BKR

Stichting BKR beheert alle kredietgegevens in Nederland, waardoor kredietverstrekkers op basis van de actuele situatie de juiste kredietbeslissing kunnen nemen. Zo voorkomen we dat consumenten meer lenen dan hun portemonnee toelaat en beschermen we het financiële welzijn van heel Nederland. Kredietverstrekkers zijn verplicht elke lening die zij verstrekken aan te melden bij Stichting BKR. Al die informatie slaan we op in een database zodat er een overzicht is van alle leningen in Nederland en hoe de Nederlanders afbetalen. Naast het beheren van kredietgegevens richt Stichting BKR zich in bredere zin op het voorkomen van problematische schuldsituaties, fraudepreventie en het beperken van financiële risico’s bij kredietverlening. Stichting BKR heeft geen winstoogmerk en bestaat sinds 1965.

Over Stichting BKR
Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.