Een lening afsluiten terwijl je een BKR-registratie hebt? Ja hoor, dat is prima mogelijk. Het is een misvatting dat een registratie bij ons altijd nadelig zou zijn voor je kredietaanvraag. De meeste Nederlanders staan bij Stichting BKR geregistreerd omdat ze ooit een lening hebben afgesloten en in de meeste gevallen – wanneer de rekeningen netjes betaald worden – hebben ze daar geen last van bij het aanvragen van een nieuwe lening, zolang deze past bij jouw persoonlijke financiële situatie.

Wat als ik ooit een betalingsachterstand heb gehad?

Als je ooit een betalingsachterstand hebt gehad, ziet de kredietverstrekker dat in jouw BKR-registratie. Of hij jou een lening verstrekt of niet, is uiteindelijk aan hem. De kredietverstrekker ziet jouw betalingsachterstand in ieder geval als een waarschuwingssignaal. Wanneer je die ene lening niet terugbetaalt, is het aannemelijk dat je ook andere leningen niet zult terugbetalen.

Hoe lang blijft een betalingsachterstand geregistreerd bij Stichting BKR?

Nadat je een lening hebt afgelost en het contract is beëindigd door de kredietverstrekker, blijven de gegevens nog 5 jaar zichtbaar bij Stichting BKR. We doen dat omdat de kans groot is dat je moeite hebt met betalen als je al eens eerder een betalingsachterstand hebt gehad. In jouw registratie staat daarom bij iedere lening de einddatum vermeld.

 

 

Kan ik mijn registratie bij Stichting BKR alvast inzien voordat ik een hypotheek aanvraag?

Het is verstandig om goed voorbereid jouw hypotheekaanvraag in te gaan. Je kunt jouw registratie bij Stichting BKR te allen tijde inzien. Dat doe je door een account aan te maken en gratis een inzageverzoek in te dienen. Je ontvangt je registratie digitaal.