Een hypotheek, meestal gebruikt voor het kopen van een woning, is een vorm van een lening. Het wordt ook wel hypothecair krediet of een lening met hypothecaire zekerheid genoemd. Voordat er een hypotheek aan je verstrekt wordt, checkt de kredietverstrekker een aantal gegevens. Hieronder valt ook je gegevensoverzicht bij Stichting BKR. Op dit overzicht staan je leningen die bij Stichting BKR zijn geregistreerd. Ook eventuele achterstanden of bijzonderheden zijn vermeld. Aan de hand van het overzicht bepaalt de kredietverstrekker of het verantwoord is jou een hypotheek te verstrekken. Wil je weten of je bij ons geregistreerd staat? Vraag zelf je gegevensoverzicht op. Zo ga je voorbereid je hypotheekgesprek in en kom je niet voor verrassingen te staan.

Een hypotheek afsluiten met een BKR-registratie

Sta je geregistreerd bij Stichting BKR, dan betekent dit niet dat het per definitie onmogelijk is een hypotheek te krijgen. Jouw registratie is een weerspiegeling van je betaalgedrag. Heb je altijd netjes aan je financiƫle verplichtingen voldaan, dan is de kredietverstrekker eerder geneigd je een hypotheek te verstrekken dan wanneer je meerdere betalingsachterstanden achter je naam hebt staan.

Wordt mijn hypotheek geregistreerd bij Stichting BKR?

Je hypotheek van de woning waar je zelf woont, registreren we niet. Pas wanneer een achterstand op je hypotheek ontstaat, wordt deze geregistreerd. De registratie vindt plaats wanneer je 3 maandtermijnen niet hebt betaald en blijft staan totdat je de achterstand hebt ingehaald en er een herstelmelding is gedaan. De registratie blijft vervolgens 5 jaar zichtbaar. In onze veelgestelde vragen vind je alles over het afsluiten van een hypotheek en je registratie bij Stichting BKR. Hypotheken voor overige onroerende zaken (zoals bijvoorbeeld een boot of een vakantiewoning) worden wel bij Stichting BKR geregistreerd.