Vaak heb je als ondernemer iets nodig om je bedrijf te runnen of je beroep uit te oefenen. Denk maar aan de aanschaf van een bus voor je bedrijf of de inrichting van een winkel. Sluit je daarvoor een krediet af van meer dan € 1.000? Dan is dat krediet bij ons geregistreerd.

Registratie van een zakelijk krediet

We registreren zakelijke kredieten waarvoor je hoofdelijk aansprakelijk bent. Dat betekent dat je persoonlijk verantwoordelijk bent voor de terugbetaling ervan. Het gaat om kredieten die je afsluit:

  • voor je eenmanszaak, VOF of maatschap.
  • als je beherend vennoot van een CV bent.

Het bedrag van het zakelijke krediet wordt niet geregistreerd. In de praktijk blijkt namelijk dat de limiet van een zakelijk krediet vaak wordt aangepast.

Periode van registratie

Zolang je een zakelijk krediet hebt, is dat bekend bij ons. Zodra je je krediet hebt afgelost en beëindigd, laat de kredietaanbieder ons dat weten. Je registratie blijft dan nog 5 jaar staan. Daarna wordt die verwijderd.

 

Registratie betalingsachterstand

Loop je achter met de terugbetaling? Dan wil je kredietaanbieder dat je alsnog zo snel mogelijk betaalt. Doe je dat niet? Dan laten ze dat ons na 2 maanden weten.

Meer over betalingsachterstanden

Nieuw krediet aanvragen met een registratie

Je kredietaanbieder geeft je zakelijk krediet door zodat andere kredietaanbieders dat zien. Vraag je een nieuwe hypotheek of nieuw krediet aan? Dan kijkt een kredietaanbieder naar je inkomsten en uitgaven. En vragen ze bij ons de kredieten die je hebt (gehad) en je betaalgedrag op. Mede met die gegevens beslissen ze of een nieuw krediet bij je past.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.