Er zijn 2 manieren waarop je met een schuldhulpverlener een regeling kunt treffen met je schuldeisers. De eerste is met een schuldbemiddeling, de andere is met een saneringskrediet. Beide schuldregelingen zijn bij ons bekend.

Registratie van een schuldregeling

Je hebt met je schuldeisers afspraken gemaakt over de terugbetaling van je schulden. Die afspraken staan in een schuldregelingsovereenkomst. Daarin staat onder andere het bedrag dat je aflost of een inschatting daarvan en hoe je dat bedrag betaalt. Of je nou een schuldbemiddeling of een saneringskrediet hebt, ze worden allebei geregistreerd.

Periode van registratie

Zolang je schuldbemiddeling of saneringskrediet loopt, is dat bekend bij ons. Vaak loopt zo’n schuldregelingsovereenkomst 3 of 5 jaar. Zodra je voor de laatste keer hebt betaald, wordt dat aan ons doorgegeven. Je registratie blijft dan nog 5 jaar staan. Daarna wordt die verwijderd.

 

Registratie betalingsachterstand

Loop je achter met de terugbetaling je schuldregeling? Dan wordt dat na 2 maanden aan ons doorgegeven.

Meer over betalingsachterstanden

Nieuw krediet met een schuldregeling

Elke kredietaanbieder geeft je kredieten door zodat andere kredietaanbieders die zien. Vraag je een nieuwe hypotheek of nieuw krediet aan? Dan kijkt een kredietaanbieder naar je inkomsten en uitgaven. En vragen ze bij ons de kredieten die je hebt (gehad) en je betaalgedrag op. Met een schuldregeling mag je geen andere schulden maken. Een kredietaanbieder zal je aanvraag voor een nieuw krediet afwijzen.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.