Er zijn 2 manieren waarop je met een schuldhulpverlener een regeling kunt treffen met je schuldeisers. De eerste is met een schuldhulpverlening, de andere is met een saneringskrediet. Beide schuldregelingen zijn bij ons bekend.

Registratie van een schuldhulpverlening

Je kunt hulp aanvragen bij je gemeente als je problemen zo groot zijn dat je zelf het overzicht niet meer hebt. Zij bieden hulp om ze op te lossen. Dit kan bijvoorbeeld met schuldhulpverlening., Hierbij krijg je ondersteuning van een schuldhulpverlener en proberen jullie samen afspraken te maken met de schuldeisers. Gemeenten melden dit in het schuldhulpregister van BKR.

Periode van registratie

Zolang je schuldhulpverlening loopt, is dat bekend bij ons. Vaak loopt een schuldregelingsovereenkomst 3 of 5 jaar. Zodra je voor de laatste keer hebt betaald, wordt dat aan ons doorgegeven. Je registratie blijft dan nog 5 jaar staan. Daarna wordt die verwijderd.

Nieuw krediet met een schuldhulpverlening

Vraag je een nieuwe hypotheek of krediet aan? Dan kijkt een kredietaanbieder naar je inkomsten en uitgaven, de kredieten die je hebt (gehad) en je betaalgedrag op. En of je schuldhulp ontvangt. Tijdens je schuldhulpverlening mag je zonder toestemming van de schuldhulpverlener geen andere schulden maken.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.