Met rood staan op je betaalrekening kun je tot een bepaald bedrag geld opnemen of betalen. Als je meer dan € 250 rood mag staan op je betaalrekening, is dat bekend bij ons.

Registratie van rood staan

Rood staan heb je met je bank afgesproken in een kredietovereenkomst. Daarin staat onder andere hoeveel je rood mag staan, hoe lang dat mag en wat het kost. Het bedrag dat je maximaal rood mag staan is de kredietlimiet. Is jouw kredietlimiet meer dan € 250? Dan staat die geregistreerd.

Periode van registratie

Zolang je een roodstand-overeenkomst hebt, is die bekend bij ons. Zeg je de overeenkomst op en heb je je roodstand terugbetaald aan de bank? Dan laten zij ons weten dat jullie de overeenkomst hebben beëindigd. Je registratie blijft dan nog 5 jaar staan. Daarna wordt die verwijderd.

Registratie betalingsachterstand

Sta je meer rood dan je hebt afgesproken? Dan wil je bank dat je je rekening zo snel mogelijk aanvult. Doe je dat niet?

Meer over betalingsachterstanden

Nieuw krediet aanvragen met een registratie

Je bank geeft aan ons dat je rood kunt staan op je betaalrekening zodat andere kredietaanbieders dat zien. Vraag je een nieuwe hypotheek of nieuw krediet aan? Dan kijkt een kredietaanbieder naar je inkomsten en uitgaven. En vragen ze bij ons de kredieten die je hebt (gehad) en je betaalgedrag op. Mede met die gegevens beslissen ze of een nieuw krediet bij je past.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.