Met een persoonlijke lening leen je geld voor een bepaalde tijd zodat je in 1 keer iets kunt kopen. Bijvoorbeeld een auto. Elke maand los je af en betaal je rente. Op de einddatum heb je de lening helemaal terugbetaald. Een persoonlijke lening is bekend bij ons.

Registratie van een persoonlijke lening

Je hebt met je kredietaanbieder een overeenkomst waarin alle afspraken over de lening staan. Zoals het bedrag, hoe lang je het geld leent, hoeveel je aflost en de kosten. Heb je een lening van meer dan € 250? Dan staat die geregistreerd.

Periode van registratie

Zolang je een persoonlijke lening hebt, is die bekend bij ons. Zodra je voor de laatste keer je maandbedrag hebt betaald, laat de kredietaanbieder ons dat weten. Je registratie blijft dan nog 5 jaar staan. Daarna wordt die verwijderd.

Registratie betalingsachterstand

Loop je achter met de terugbetaling? Dan wil je kredietaanbieder dat je alsnog zo snel mogelijk betaalt. Doe je dat niet? Dan laten ze dat ons na 2 maanden weten.

Meer over betalingsachterstanden

Nieuw krediet aanvragen met een registratie

Je kredietaanbieder geeft je persoonlijke lening door zodat andere kredietaanbieders dat zien. Vraag je een nieuwe hypotheek of nieuw krediet aan? Dan kijkt een kredietaanbieder naar je inkomsten en uitgaven. En vragen ze bij ons de kredieten die je hebt (gehad) en je betaalgedrag op. Mede met die gegevens beslissen ze of een nieuw krediet bij je past.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.