Als je iets op afbetaling koopt, heb je gelijk wat je wilt hebben en hoef je het niet in 1 keer te betalen. Je betaalt je aankoop in termijnen terug. De kosten van je koop op afbetaling zijn bij de termijnbedragen inbegrepen. Je bent er dus altijd meer geld aan kwijt bent dan wanneer je iets in 1 keer betaalt. Kopen op afbetaling is een vorm van goederenkrediet.

Registratie van goederenkrediet

Een goederenkrediet van meer dan € 250 is bekend bij ons. Zodra je voor de laatste keer je goederenkrediet hebt betaald, laat de kredietaanbieder ons dat weten. Je registratie blijft dan nog 5 jaar staan. Daarna wordt die verwijderd.

Periode van registratie

Zolang je een goederenkrediet hebt, is die bekend bij ons. Zodra je voor de laatste keer je krediet hebt betaald, laat de kredietaanbieder ons dat weten. Je registratie blijft dan nog 5 jaar staan. Daarna wordt die verwijderd.

 

Registratie betalingsachterstand

Als je een betalingsachterstand van 2 maanden hebt, is die bij ons bekend. Nadat je de achterstand hebt ingelopen, blijft die nog 5 jaar zichtbaar. Ook al is je situatie weer opgelost.

Meer over betalingsachterstanden

Nieuw krediet aanvragen met een registratie

Je kredietaanbieder geeft je goederenkrediet door zodat andere kredietaanbieders dat zien. Vraag je een nieuwe hypotheek of nieuw krediet aan? Dan kijkt een kredietaanbieder naar je inkomsten en uitgaven. En vragen ze bij ons de kredieten die je hebt (gehad) en je betaalgedrag op. Mede met die gegevens beslissen ze of een nieuw krediet bij je past.

Hoe behulpzaam vond je deze pagina?
Bedankt voor je feedback
Er is iets fout gegaan, probeer het opnieuw.